2011. június 3., péntek

Irány Bécs!

Sikerült elintézni a papirokat, az OEP szuper gyorsan 1 hét alatt megcsinált mindent, nagyon rendesek voltak. Szerencsére minden kórházi költséget kifizetnek, már csak a szállás, kintlét a mi dolgunk. Előre láthatóan 2 hónapot leszünk kint és 21.-én lezs az első vizsgálatunk, 28.-án és juli.12.-én a terápia. Sajna közben nem jöhetünk haza, szóval az egész nyarat kint kell töltenünk. Remélem meg lesz az eredménye és aztán elfelejtjük ezt az egészet.
El kell mondanom, hogy az itteni orvosaink érthetetlen módon egész végig ellenezték a kinti kezelést, semmi segitséget sem adtak, végig megpróbáltak lebeszélni. ˝Anyuka nyugodjon meg kint is ugyan az az ellátás, az mIBG terápia veszélyes, ugysem kapnak időben helyet...˝ Fel sem tételezték, hogy kint van annyi felelősség az orvosokban, hogyha elvállalták a gyereket akkor adnak időben terminust is, ráadásul kint egyértelműen ezt a kezelést javasolták, az itteni transzplantációt pedig nem. Akkor hogy is van ez? Kinek higgyünk? Mivel a kinti professzorasszony 20 éve csinálja ezt és minden nemzetközi előadást ő tart, nem volt kérdés. Csak sajnos tudom, hogy ha megint beérkezik egy ilyen eset, fel sem fogják ajánlani neki a lehetőséget, pedig a bécsiek készségesek és nyitottak. Vajon miért? Érdektelenség? Tudatlanság? Vagy csak egyszerűen az orrukra koppint az OEP ha mindenkit kiküldenek egy ilyen drága kezelésre? Minden esetre elkeseritő és felháboritó az itteni orvosok hozzáállása, remélem többet nem kerülünk a kezükbe.
 Az egyetlen köszönet azért jár, hogy nem tettek keresztbe és megirték az OEP felé az ajánlást, mert mi nem tudtuk volna kifizetni.
A mindennapos kicsinyes kórházi hozzáállást már nem is részletezem, sem azt hogy mennyit kellett minden egyes levélért nógatni kedves kezelőorvosunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése