2012. január 6., péntek

Eredmények

Ma egy kicsit pihentebben le tudom írni, mit mondtak tegnap a műtét után. A professzor nagyon rendes volt, mert még fél 10kor lejött hozzám, elmondani hogy mi történt. Azt mondta, hogy 99%ban ki tudta venni a daganatot, de az aorta falához egy kb. 2 cm-es szakaszon hozzá volt kapaszkodva, ott egy vékony réteg daganatszövetet bent kellett hagyni, ahogy lefejtette az érfalról és a hasnyálmirigy mögé is elkezdett benőni, ahol eléggé invazívvá vált és szintén  belekapaszkodott a szövetekbe. Itt is kellett hagyniuk egy vékony daganatréteget. Most elküldik szövettanra amit kivettek és valószinüleg sugarazni kell még Borit.
Szerencsére minden szerve megaradt, egyedül a jobb vese felső polusához ment egy kis ér amit nem tudtak megtartani, de ez csak egy kb. 20%os funkciócsökkenést jelent ezen az oldalon. A mellékvesék is megmaradtak, mert nem onnan indult ki a daganat, hanem a középvonalban vmelyik idegducból. A többi ér szerencsére nem volt hozzánőve, így azokat ki tudták fordítani belőle.
A szövettani eredmények 1-2 hét alatt lesznek meg, de Bori addig még úgyis itt épülget.
Este mikor láttam szegénykémet, állapota stabil volt, de aludt és persze tele volt csövekkel, kicsi arca ödémás a sok folyadéktól, amit kapott a műtét során. A hasiját teljesen keresztbe vágták, de rendbe fog jönni.
Ma még nem láttam, fél 11től lehet bemenni hozzá.
Nem is tudom hogyan lehet ezt megköszönni a sebész professzornak, megmentette Bori életét. Nagyon rendes, szimpatikus volt, látszott mennyire alapos, erről szól az élete, hogy megmenti gyerekek életét.
Már csak az aggaszt gyorsan rendbe jöjjön, ne legyen semmi komplikáció a gyógyulásában.
Köszönöm mindenkinek, hogy gondoltatok Ránk, és imádkoztatok Borikáért

Angyó kössz!- mondaná Borika... :)

8 megjegyzés:

  1. Sokszor benézek még, hátha többet is tudsz írni a mai napi állapotról.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon Örülök! Minden rendben lesz, pár nap és megerősödik Bori! Tudom min mentetek keresztül, ezért azt javaslom, kicsit próbáljatok pihenni, erőt meríteni, hisz még sok megpróbáltatás előtt vagytok! Hajrá!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de jó, hogy jó hírekkel tudtál jönni, kedves Bori anyu! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon drukkoltam nektek! örülök, hogy jól sikerült.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök, és reménykedem, muszáj hogy minden OK. legyen!! Kitartás - erre van most nagy szükség! De mi sokan, mind küldjük az erőt a Borikának és nektek szülőknek, biztosan minden rendbe jön!!! Ildikó

    VálaszTörlés
  6. Szuper hírek, nagyon drukkoltam Nektek! Puszi, Eszti

    VálaszTörlés
  7. jó hírek... :)
    örülök és nagyon szorítok a továbbiakhoz is

    VálaszTörlés